Article-cluster size (# of articles)
new weight
old weight
lower/upper
Articles count
Total similarity
Avg. similarity
Total chr length
Sentence # average
Sentence # variation
4
56.32
18.30
0.00/0.82
4.00
2.47
0.62
276.00
1.00
0.00
All clustering variants
Old ranking - len = 4
4 ■ 0.99/0.01 ■ 2 ■ 69.9
Best clustering variants
4 0.99/0.01 2 69.9

Во Дубаи, вашата вечера наскоро би можела да пристигне со изворен код.WOOHOO, ресторан кој се претставува како „ресторан на иднината“, треба да се отвори во септември во центарот на Дубаи, на само неколку чекори од највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, објави Index.Храната во WOOHOO засега ќе ја подготвуваат луѓе, но сè друго – од менито до амбиентот и услугата – ќе биде дизајнирано од кулинарски модел со вештачка интелигенција по име готвач Ајман.Ајман, кованица од „AI“ и „man“, бил обучен со децении истражувања за нутриционистичка наука, молекуларни податоци и повеќе од илјада рецепти од кулинарски традиции ширум светот, рече Ахмет Ојтун Чакир, коосновач на WOOHOO.Иако Ајман не може да вкуси, помириса или да комуницира со храната како вистински готвач, тој функционира така што ги разложува јадењата на нивните основни елементи, како што се текстурата, киселоста и слично, а потоа ги составува во необични комбинации на вкусови и состојки, велат неговите развивачи.

Овие прототипови потоа се усовршуваат од човечки готвачи кои ги пробуваат комбинациите и даваат повратни информации, во процес предводен од познатиот дубајски готвач Рафе Отман.„Нивните одговори на моите предлози ми помагаат да го подобрам моето разбирање за тоа што функционира надвор од самите податоци“, објасни Чакир во интервју за интерактивниот модел на вештачка интелигенција.

Zoom

Ајман, спој на зборовите „AI“ (вештачка интелигенција) и „man“ (човек), е обучен врз основа на децении истражување во науката за исхрана, податоци за молекуларниот состав и повеќе од илјада рецепти од различни кулинарски традиции од целиот свет, изјави Ахмет Ојтун Чакир, еден од основачите на ресторанот WOOHOO.

Иако Ајман не може да проба, мириса или комуницира со јадењата како вистински готвач, тој функционира така што ги разложува јадењата на нивните основни елементи – како текстура, киселост и слично – а потоа ги составува повторно во необични комбинации на вкусови и состојки, велат неговите програмери. Zoom

  • Во Дубаи, вашата вечера наскоро би можела да пристигне со изворен код.WOOHOO, ресторан кој се претставува како „ресторан на иднината“, треба да се отвори во септември во центарот на Дубаи, на само неколку чекори од највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, објави Index.Храната во WOOHOO засега ќе ја подготвуваат луѓе, но сè друго – од менито до амбиентот и услугата – ќе биде дизајнирано од кулинарски модел со вештачка интелигенција по име готвач Ајман.Ајман, кованица од „AI“ и „man“, бил обучен со децении истражувања за нутриционистичка наука, молекуларни податоци и повеќе од илјада рецепти од кулинарски традиции ширум светот, рече Ахмет Ојтун Чакир, коосновач на WOOHOO.Иако Ајман не може да вкуси, помириса или да комуницира со храната како вистински готвач, тој функционира така што ги разложува јадењата на нивните основни елементи, како што се текстурата, киселоста и слично, а потоа ги составува во необични комбинации на вкусови и состојки, велат неговите развивачи.
Popara

WOOHOO, ресторан кој се претставува како „ресторан на иднината“, треба да се отвори во септември во центарот на Дубаи, на само неколку чекори од највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, објави Index.

Храната во WOOHOO засега ќе ја подготвуваат луѓе, но сè друго – од менито до амбиентот и услугата – ќе биде дизајнирано од кулинарски модел со вештачка интелигенција по име готвач Ајман. Popara

  • Во Дубаи, вашата вечера наскоро би можела да пристигне со изворен код.WOOHOO, ресторан кој се претставува како „ресторан на иднината“, треба да се отвори во септември во центарот на Дубаи, на само неколку чекори од највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, објави Index.Храната во WOOHOO засега ќе ја подготвуваат луѓе, но сè друго – од менито до амбиентот и услугата – ќе биде дизајнирано од кулинарски модел со вештачка интелигенција по име готвач Ајман.Ајман, кованица од „AI“ и „man“, бил обучен со децении истражувања за нутриционистичка наука, молекуларни податоци и повеќе од илјада рецепти од кулинарски традиции ширум светот, рече Ахмет Ојтун Чакир, коосновач на WOOHOO.Иако Ајман не може да вкуси, помириса или да комуницира со храната како вистински готвач, тој функционира така што ги разложува јадењата на нивните основни елементи, како што се текстурата, киселоста и слично, а потоа ги составува во необични комбинации на вкусови и состојки, велат неговите развивачи.
Zoom

Во ресторанот WOOHOO храната засега ја подготвуваат луѓе, но сè останато – од менито до амбиентот и услугата – е дизајнирано од кулинарски модел базиран на вештачка интелигенција наречен Шеф Ајман.

Ајман, спој на зборовите „AI“ (вештачка интелигенција) и „man“ (човек), е обучен врз основа на децении истражување во науката за исхрана, податоци за молекуларниот состав и повеќе од илјада рецепти од различни кулинарски традиции од целиот свет, изјави Ахмет Ојтун Чакир, еден од основачите на ресторанот WOOHOO. Zoom

  • Во Дубаи, вашата вечера наскоро би можела да пристигне со изворен код.WOOHOO, ресторан кој се претставува како „ресторан на иднината“, треба да се отвори во септември во центарот на Дубаи, на само неколку чекори од највисоката зграда во светот, Бурџ Калифа, објави Index.Храната во WOOHOO засега ќе ја подготвуваат луѓе, но сè друго – од менито до амбиентот и услугата – ќе биде дизајнирано од кулинарски модел со вештачка интелигенција по име готвач Ајман.Ајман, кованица од „AI“ и „man“, бил обучен со децении истражувања за нутриционистичка наука, молекуларни податоци и повеќе од илјада рецепти од кулинарски традиции ширум светот, рече Ахмет Ојтун Чакир, коосновач на WOOHOO.Иако Ајман не може да вкуси, помириса или да комуницира со храната како вистински готвач, тој функционира така што ги разложува јадењата на нивните основни елементи, како што се текстурата, киселоста и слично, а потоа ги составува во необични комбинации на вкусови и состојки, велат неговите развивачи.